Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 17:00 op 06 526 49 524

Woning huren na ontruiming. Waar heb ik recht op?

Datum: 14 december 2016 - Auteur: Frank Wolter

Een gedwongen woningontruiming is altijd vervelend. Beslag leggen op een huis gebeurt niet voor de lol. Het kan zijn dat de huurachterstand oploopt en oploopt of dat de huurder stelselmatig overlast veroorzaakt. De huurder zal hoe dan ook na de ontruiming een nieuwe woonruimte moeten vinden. Hoe gaat dat in z’n werk? Kan de huurder alleen nog maar bij vrienden of familieleden aankloppen? Of kan de huurder ergens anders een woning vinden? Wat zijn de huurrechten?

Herhuisvesting en huurbescherming

Het kan per gemeente verschillen. Het ligt er ook aan wat de reden van de woningontruiming is geweest, maar over het algemeen komt een huurder die slechts een keer een ontruiming heeft meegemaakt gewoon in aanmerking voor een herhuisvestingsvergunning. Dan kan de huurder een  woning huren bij een andere woningcorporatie dan degene waarbij de ontruiming plaats vond. Voor zo’n vergunning zijn wel een aantal eisen:

1. De huurder is ouder dan 18 jaar.
2. De huurder is Nederlander of woont legaal in Nederland.
3. De huurder staat officieel ingeschreven als woningzoekende.
4. Het verzamelinkomen van de huurder is niet hoger dan een vastgesteld bedrag (verschilt per gemeente en woningcorporatie).
5. Er worden duidelijke afspraken gemaakt over goedlopende betalingsregelingen.
6. Zo nodig accepteert de nieuwe huurder hulpverlening.

Woningcorporaties die akkoord gaan met een herhuisvestingsvergunning houden vaak het inkomen van de nieuwe huurder in de gaten.

Woningontruiming door huurachterstand

Als het huis is ontruimd vanwege een te hoge huurschuld, is de kans groot dat de nieuwe huurder pas kan herhuisvesten als hij hulpverlening accepteert. Woningcorporaties willen er zeker van zijn dat de huurder er alles aan doet om de schuldproblemen te verhelpen.

Woningontruiming door overlast

Als het huis is ontruimd vanwege overlast, kan het zijn dat de woningcorporaties iemand aanstellen die uitzoekt of de nieuwe huurder hulpverlening nodig heeft. Concludeert deze persoon dat dit wel het geval is, dan krijgt de nieuwe huurder pas een herhuisvestingvergunning als hij gebruik maakt van die hulpverlening.

Tweede ontruiming

Is het niet de eerste keer dat de huurder zijn huis liet ontruimen? Dan verschillen de huurrechten en wordt het een stuk lastiger om opnieuw een woning te huren. De meeste huurcorporaties stellen een bepaalde termijn vast, waarin de huurder zijn problemen moet proberen op te lossen. Daarna kan hij pas en woning huren. Die termijn kan zo oplopen tot vijf jaar. Dan zal de oude huurder inderdaad moeten aankloppen bij hulpinstanties, vrienden of familieleden voor onderdak.

Laat u informeren over huurrecht en huurbescherming

Is de ontruiming van uw woning een feit? Laat u goed informeren door hulpinstanties, de woningcorporatie waarbij u uw woning huurt en de gemeente. Dan weet u precies welke huurrechten en plichten u heeft en hoe de huurbeschermingsregels eruit zien. Zoals eerder genoemd kunnen die eisen namelijk per gemeente en per woningcorporatie verschillen.

Petra van der heijden

“Onze woning moest binnen 7 dagen leeg geruimd worden en in oude staat voor de oplevering bij de woning bouw. Vanaf het eerste telefoontje tot aan de oplevering zijn wij begeleid door Ontruiming Service Wolter. De woning is keurig leeg…”

Robert

“Ondervloer van spaanplaat moest eruit”

Jan Evertsen

“Onze ervaring is positief en wij kunnen Frank en zijn medewerkers adviseren als een ervaren ploeg. Ze weten precies wat ze moeten doen en overleg is duidelijk.”

Gezondheid zorg regio west

“Door mijn werk in de gezondheid zorg komen we geregeld in aanraking met zwaar vervuilde woningen. Wij hebben diverse ontruimers al aan het werk gehad echter de service van dit ondernemen gaat verder. Ze regelen voor en na inspectie en…”

A en p project

“Wij laten met regelmaat vloerbedekking verwijderen door Ontruiming Service Wolter. Het is een fijne communicatie met vakmanschap ervaring en het enthousiasme zo worden de opdrachten dan ook uitgevoerd. Een ondernemen die meedenkt na de best mogelijke oplossing hanteren goede tarieven.…”

Anoniem

“Wij hebben goede ervaring met Ontruiming service Wolter. We hebben gekozen voor een totale ontruiming inclusief inboedel overname die voor een nette prijs in mindering is gebracht. Toen de vloerbedekking eruit is gehaald bleek dat er lijmresten op de vloer…”

Erfgenaam van appartement in Ede

“Uitstekend. Ontruiming ging heel goed spullen krijgen tweede kans of gaan naar milieustraat . Verwijderen vloerdekking ging superhandig en snel.”

Anoniem

“Professioneel bedrijf snel reactie op verzoeken redelijke prijzen correcte afhandeling en houdt zich aan afspraken.”

Erik en Chantal

“Goede ervaring met Ontruiming Service Wolter. 52 vierkante meter parket uit de woonkamer en gang verwijderd. Ze werken snel en volgens afspraak. Bij meerdere bedrijven een prijsopgave aangevraagd hierbij kwamen deze mensen kwamen prijs het beste uit de bus. Wij…”

Hans van Houten

“Via Internet kwam ik in aanraking met Ontruiming Service Wolter. Een geweldig bedrijf met goede afspraken die nagekomen werden. De inboedel werd verhuisd en de woning schoon werd schoon opgeleverd. Heel aardig personeel. Goed werk tegen een betaalbare prijs.”

Van Ingen

“Onze ervaring met Ontruiming service Wolter is positief. Professionele mensen die weten waar ze over praten rustig maar harder werkers. Voor vloerbedekking laten verwijderen in Amsterdam moet u bij hun zijn”

Anoniem

“Wij hebben contact gezocht met ontruiming service Wolter in verband met het leegruimen en schoonmaken van een zeer vervuilde woning. Wat voor ons een enorme drempel was verliep vloeiend. Wij ontdekten dat onze oom leefde in een vervuilde woning en…”

Johan Wever

“Onze ervaring met ontruiming service Wolter is perfect. 60 m2 parket vloer verwijderd en dezelfde dag geëgaliseerd. Wij dachten het zelf even te doen uiteraard niet gelukt. het tapis was snel verwijderd maar de spaanplaat voor ons niet te verwijderen.…”

Anoniem

“Opdracht was last minute. Service Wolter kon binnen enkele dagen de opdracht al uitvoeren. Perfect op tijd. Aardige medewerker. Heeft netjes werk afgeleverd.”

Ineke Frost

“Een goed compleet pakket De heren - stelden gerust - namen de tijd - werkten secure - luisterden goed - waren in alles behulpzaam - leverden de flat precies op zoals ik dat graag wou zien - schoon leeg gaten…”

José

“Top service bezemschoon is ook écht bezemschoon. Erg vriendelijk.”

Anoniem

“Na het overlijden van onze vader moesten we het ouderlijke huis leeg opleveren. Zelf doen was voor ons geen optie wij wonen ruim 150 kilometer bij Enschede vandaan. Via de makelaar kwamen wij met Frank in contact. Wij kunnen ons…”

Floor Centrum

“Gewoon perfect vloeren die onze stoffeerders niet los krijgen laten wij verwijderen door ontruiming service Wolter. Van parket vloeren tot siergrind vloeren tapijt marmoleum noem maar op. Mannen hebben gewoon overal de juiste machine voor en anders wel de passende…”

Anoniem

“Uitmuntend Zeer correct bedrijf snelle service voor een laag tarief. Ruim 6000 m2 tapijt verwijderd in een razend tempo om de prijs te drukken hebben wij zelf het materiaal afgevoerd mannen zijn niet bij te houden. Geen mannen van woorden…”

Anoniem

“Wij zijn enorm blij met dit bedrijf. Wij kwamen via de uitvaart ondernemer in contact met Frank. Onze broer heeft ruim 3 weken na lijkvinding in de woning gelegen. Wij wisten ons hier geen raad mee het was een enorme…”

Johan Peeters

“Wij hebben lijmresten van een betonvloer laten schuren in Rotterdam. De woningbouw WoonstadRotterdam wil bij de oplevering een geheel lijm vrije vloer. In eerste instantie heb ik dit zelf geprobeerd met lijmverwijderaar gewoon NIET te doen. Na enige oriëntatie op…”

Oosterveen

“Vinyl vloer laten verwijderen schuren en egaliseren. De vloerenlegger vroeg on het kaartje van Wolter die kon zonder herstelwerk de nieuwe vloer leggen.”

9.2 van 10