Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 17:00 op  085-401 3973

Kosten woningontruiming na overlijden, 10 aspecten die de kosten beïnvloeden

Datum: 14 december 2016 - Auteur: Frank Wolter

Een familielid of goede kennis is overleden. Dat is nooit leuk. U moet iemand missen, terwijl u dat helemaal niet wilt. Of misschien kende u het familielid helemaal niet zo goed, maar heeft hij of zij flink wat schulden achtergelaten. Een onaangename verrassing… Hoe dan ook heeft u weinig zin in de ontruiming van de woning. We hebben voor u een schrale troost: u kunt de woningontruiming gedeeltelijk of helemaal uit handen geven. Als er een deurwaarder aan te pas komt, heeft u wat minder keuzes, maar zonder deurwaarder kunt u precies aangeven wat er moet gebeuren. Wat zijn dan de kosten van zo’n woningontruiming na een overlijden? Dat hangt af van tien aspecten:

1. Grootte van het pand

Hoe groot is het pand? Hoeveel kamers zijn er? Heeft het pand meerdere verdiepingen. Is er nog een kelder en/of een garage. Dat heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. Een grote villa verschilt nogal van een bovenwoninkje in de stad.

2. Staat van het pand

Als u het pand bezemschoon moet achterlaten, kan dat behoorlijk wat werk betekenen. Vooral als de woning lang niet is onderhouden, of als de boel flink vervuild is. Een woning die er van zichzelf al verzorgd, schoon en opgeruimd uitziet zorgt voor minder werk. Iemand die jaren niets aan de woning heeft gedaan, maar waarbij in het huurcontract staat dat alles in de oorspronkelijke staat moet worden teruggebracht, creëert weer meer werk.

3. Bereikbaarheid van een woning

Hoe bereikbaar is de woning? Ligt het huis vlak naast de snelweg met voldoende parkeermogelijkheden, midden in de stad zonder parkeermogelijkheden of afgelegen in ‘the middle of nowhere’? Dat heeft invloed op de woonontruimingskosten.

4. Omvang van de inboedel

Hoeveel spullen had de bewoner? Staat het huis bomvol meubilair, boeken, platen, vazen en andere spullen of leefde hij/zij in een huis met weinig inboedel?

5. Alles weg of verspreiden?

Wat bent u van plan met de inboedel? Wilt u het nog onderverdelen onder familieleden en/of kennissen, of de inboedel laten opkopen of laat u alles naar de milieustraat brengen? En moet er nog wat naar het grofvuil? (nogmaals: een deurwaarder kan die keuzemogelijkheid wat inperken).

6. Vloeren laten verwijderen

Laat u ook laminaat of een vloer verwijderen? Mag het blijven liggen? Laat u de verwijderwerkzaamheden door ons doen, of doet u dat zelf?

7. Woning laten schilderen

En hoe zit het met de muren? Moeten ze keurig wit opgeleverd? Of mogen half afgebrokkelde behangetjes blijven hangen? Meestal verwacht een verhuurder dat het huis met keurige muren wordt opgeleverd. Dat betekent dat er nog wel wat nodige verfpraktijken plaats moeten vinden. Ook dat kunnen we uit handen nemen.

8. Lampen, gordijnrails, afzuigkappen

Daarnaast kunnen we ook de lampen voor u weghalen. Of de gordijnrails, afzuigkappen en andere vergelijkbare elementen.

9. Herstelwerkzaamheden woning

Er zit een gat in de deur of er ontbreekt een deur. De trapreling hangt er half af, de ramen kunnen niet helemaal open of het toilet spoelt slecht door. Ook herstelwerkzaamheden kunnen wij voor u doen.

10. Sleuteloverdracht woningcoöperatie

We kunnen zelfs de sleuteloverdracht voor u regelen. Zo hoeft u nergens meer aan te denken.

Hulp nodig bij een woningontruiming?

U kunt zodoende een aanvraag bij ons doen en aangeven wat u zelf wilt doen en wat voor werkzaamheden u graag uit handen geeft. Naar aanleiding van uw wensen stellen we een offerte op. Benieuwd? Neem contact met ons op! Dan komt u gauw te weten wat de kosten zijn van een woningontruiming na overlijden.

Petra van der heijden

“Onze woning moest binnen 7 dagen leeg geruimd worden en in oude staat voor de oplevering bij de woning bouw. Vanaf het eerste telefoontje tot aan de oplevering zijn wij begeleid door Ontruiming Service Wolter. De woning is keurig leeg…”

Robert

“Ondervloer van spaanplaat moest eruit”

Jan Evertsen

“Onze ervaring is positief en wij kunnen Frank en zijn medewerkers adviseren als een ervaren ploeg. Ze weten precies wat ze moeten doen en overleg is duidelijk.”

Gezondheid zorg regio west

“Door mijn werk in de gezondheid zorg komen we geregeld in aanraking met zwaar vervuilde woningen. Wij hebben diverse ontruimers al aan het werk gehad echter de service van dit ondernemen gaat verder. Ze regelen voor en na inspectie en…”

A en p project

“Wij laten met regelmaat vloerbedekking verwijderen door Ontruiming Service Wolter. Het is een fijne communicatie met vakmanschap ervaring en het enthousiasme zo worden de opdrachten dan ook uitgevoerd. Een ondernemen die meedenkt na de best mogelijke oplossing hanteren goede tarieven.…”

Anoniem

“Wij hebben goede ervaring met Ontruiming service Wolter. We hebben gekozen voor een totale ontruiming inclusief inboedel overname die voor een nette prijs in mindering is gebracht. Toen de vloerbedekking eruit is gehaald bleek dat er lijmresten op de vloer…”

Erfgenaam van appartement in Ede

“Uitstekend. Ontruiming ging heel goed spullen krijgen tweede kans of gaan naar milieustraat . Verwijderen vloerdekking ging superhandig en snel.”

Anoniem

“Professioneel bedrijf snel reactie op verzoeken redelijke prijzen correcte afhandeling en houdt zich aan afspraken.”

Erik en Chantal

“Goede ervaring met Ontruiming Service Wolter. 52 vierkante meter parket uit de woonkamer en gang verwijderd. Ze werken snel en volgens afspraak. Bij meerdere bedrijven een prijsopgave aangevraagd hierbij kwamen deze mensen kwamen prijs het beste uit de bus. Wij…”

Hans van Houten

“Via Internet kwam ik in aanraking met Ontruiming Service Wolter. Een geweldig bedrijf met goede afspraken die nagekomen werden. De inboedel werd verhuisd en de woning schoon werd schoon opgeleverd. Heel aardig personeel. Goed werk tegen een betaalbare prijs.”

Van Ingen

“Onze ervaring met Ontruiming service Wolter is positief. Professionele mensen die weten waar ze over praten rustig maar harder werkers. Voor vloerbedekking laten verwijderen in Amsterdam moet u bij hun zijn”

Anoniem

“Wij hebben contact gezocht met ontruiming service Wolter in verband met het leegruimen en schoonmaken van een zeer vervuilde woning. Wat voor ons een enorme drempel was verliep vloeiend. Wij ontdekten dat onze oom leefde in een vervuilde woning en…”

Johan Wever

“Onze ervaring met ontruiming service Wolter is perfect. 60 m2 parket vloer verwijderd en dezelfde dag geëgaliseerd. Wij dachten het zelf even te doen uiteraard niet gelukt. het tapis was snel verwijderd maar de spaanplaat voor ons niet te verwijderen.…”

Anoniem

“Opdracht was last minute. Service Wolter kon binnen enkele dagen de opdracht al uitvoeren. Perfect op tijd. Aardige medewerker. Heeft netjes werk afgeleverd.”

Ineke Frost

“Een goed compleet pakket De heren - stelden gerust - namen de tijd - werkten secure - luisterden goed - waren in alles behulpzaam - leverden de flat precies op zoals ik dat graag wou zien - schoon leeg gaten…”

José

“Top service bezemschoon is ook écht bezemschoon. Erg vriendelijk.”

Anoniem

“Na het overlijden van onze vader moesten we het ouderlijke huis leeg opleveren. Zelf doen was voor ons geen optie wij wonen ruim 150 kilometer bij Enschede vandaan. Via de makelaar kwamen wij met Frank in contact. Wij kunnen ons…”

Floor Centrum

“Gewoon perfect vloeren die onze stoffeerders niet los krijgen laten wij verwijderen door ontruiming service Wolter. Van parket vloeren tot siergrind vloeren tapijt marmoleum noem maar op. Mannen hebben gewoon overal de juiste machine voor en anders wel de passende…”

Anoniem

“Uitmuntend Zeer correct bedrijf snelle service voor een laag tarief. Ruim 6000 m2 tapijt verwijderd in een razend tempo om de prijs te drukken hebben wij zelf het materiaal afgevoerd mannen zijn niet bij te houden. Geen mannen van woorden…”

Anoniem

“Wij zijn enorm blij met dit bedrijf. Wij kwamen via de uitvaart ondernemer in contact met Frank. Onze broer heeft ruim 3 weken na lijkvinding in de woning gelegen. Wij wisten ons hier geen raad mee het was een enorme…”

Johan Peeters

“Wij hebben lijmresten van een betonvloer laten schuren in Rotterdam. De woningbouw WoonstadRotterdam wil bij de oplevering een geheel lijm vrije vloer. In eerste instantie heb ik dit zelf geprobeerd met lijmverwijderaar gewoon NIET te doen. Na enige oriëntatie op…”

Oosterveen

“Vinyl vloer laten verwijderen schuren en egaliseren. De vloerenlegger vroeg on het kaartje van Wolter die kon zonder herstelwerk de nieuwe vloer leggen.”

9.2 van 10