Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 17:00 op  085-401 3973

Gerechtelijke deurwaarder aan je deur, hoe voorkom je een huisuitzetting?

Datum: 14 december 2016 - Auteur: Frank Wolter

Het ontvangen van een dagvaarding van een deurwaarder is nooit leuk. Je moet voor de rechter verschijnen en je hoopt dat de huurovereenkomst niet ontbonden wordt. Je kunt zomaar je huis kwijtraken… Een gerechtelijke deurwaarder kan ook in opdracht van de rechter beslag laten leggen op je salaris, uitkering of inboedel. Hoe kun je dit nu voorkomen?

De gerechtelijke deurwaarder

Waarom mag een gerechtelijke deurwaarder überhaupt voor je deur staan om dergelijke drastische maatregelen te ondernemen? De gerechtelijke deurwaarder is een openbaar ambtenaar, benoemd door De Kroon. Hij voldoet daarom ook aan strenge eisen en regels en moet zich regelmatig bijscholen om op de hoogte te zijn van alle nieuwe regelgevingen. Een gerechtelijke deurwaarder mag dagvaardingen uitbrengen en naar aanleiding van het vonnis van de rechter stappen ondernemen, zoals het leggen van beslagen. Kan het vonnis nog veranderen? Dan mag een gerechtelijke deurwaarder vaak wel beslag leggen op bijvoorbeeld het meubilair. Hij stelt de goederen veilig, in afwachting van het eindvonnis. Gaat het een stap verder en worden de spullen verkocht? Dan houdt de gerechtelijke deurwaarder toezicht bij de openbare verkoop.

Ontruiming woning voorkomen

Hoe kun je nu voorkomen dat een deurwaarder je huis komt ontruimen? Gelukkig zijn er nog drie mogelijkheden die je kunt uitproberen. Probeer eerst eens contact op te nemen met de verhuurder. Je kunt vaak een betalingsregeling treffen. Zorg er ook voor dat je iets afspreekt over mogelijke extra kosten bovenop de huurschuld. Die kun je er waarschijnlijk niet bij hebben. Heeft de huisbaas de gerechtelijke deurwaarder al ingeschakeld? Neem dan contact op met de deurwaarder. Daarmee kun je vaak ook nog wel een betalingsregeling treffen.

Gaan beide partijen niet akkoord met een betalingsregeling? Verzamel dan al schuldinformatie en –post en ga naar een schuldhulpverleningsinstantie (zoals de Gemeentelijke Kredietbank). Ze zorgen ervoor dat al je inkomsten en uitgaven overzichtelijk op een rij komen te staan en dat duidelijk wordt waar die schulden vandaan komen en wat je eraan kunt doen. Een schuldhulpverleningsinstantie kan vaak om betalingsuitstel vragen.

Werkt ook dat niet? Dan kun je naar het Juridisch Loket stappen of naar een andere rechtelijke hulpinstantie die rechtshulp kan bieden. Er valt gerechtelijk misschien nog wel het één en ander te regelen.

Conclusie

Staat de gerechtelijke deurwaarder aan de deur of word je gedagvaard? Blijf kalm en probeer de ontruiming van je woning te voorkomen. Er is nog van alles mogelijk. Je staat niet van de één op andere dag op straat.

Hulp nodig bij een woningontruiming?

Heeft u hulp nodig bij een woningontruiming? Neem telefonisch contact met ons op via 06-52649524. Wij kunnen daarop spoedig het nodige toelichten om gelijk voor u aan de slag te gaan. Wij kunnen u altijd binnen 24 uur een prijsopgave aanbieden! Ontruimen binnen 7 dagen is mogelijk bij ons. Bel ons nu 06-52649524.

Petra van der heijden

“Onze woning moest binnen 7 dagen leeg geruimd worden en in oude staat voor de oplevering bij de woning bouw. Vanaf het eerste telefoontje tot aan de oplevering zijn wij begeleid door Ontruiming Service Wolter. De woning is keurig leeg…”

Robert

“Ondervloer van spaanplaat moest eruit”

Jan Evertsen

“Onze ervaring is positief en wij kunnen Frank en zijn medewerkers adviseren als een ervaren ploeg. Ze weten precies wat ze moeten doen en overleg is duidelijk.”

Gezondheid zorg regio west

“Door mijn werk in de gezondheid zorg komen we geregeld in aanraking met zwaar vervuilde woningen. Wij hebben diverse ontruimers al aan het werk gehad echter de service van dit ondernemen gaat verder. Ze regelen voor en na inspectie en…”

A en p project

“Wij laten met regelmaat vloerbedekking verwijderen door Ontruiming Service Wolter. Het is een fijne communicatie met vakmanschap ervaring en het enthousiasme zo worden de opdrachten dan ook uitgevoerd. Een ondernemen die meedenkt na de best mogelijke oplossing hanteren goede tarieven.…”

Anoniem

“Wij hebben goede ervaring met Ontruiming service Wolter. We hebben gekozen voor een totale ontruiming inclusief inboedel overname die voor een nette prijs in mindering is gebracht. Toen de vloerbedekking eruit is gehaald bleek dat er lijmresten op de vloer…”

Erfgenaam van appartement in Ede

“Uitstekend. Ontruiming ging heel goed spullen krijgen tweede kans of gaan naar milieustraat . Verwijderen vloerdekking ging superhandig en snel.”

Anoniem

“Professioneel bedrijf snel reactie op verzoeken redelijke prijzen correcte afhandeling en houdt zich aan afspraken.”

Erik en Chantal

“Goede ervaring met Ontruiming Service Wolter. 52 vierkante meter parket uit de woonkamer en gang verwijderd. Ze werken snel en volgens afspraak. Bij meerdere bedrijven een prijsopgave aangevraagd hierbij kwamen deze mensen kwamen prijs het beste uit de bus. Wij…”

Hans van Houten

“Via Internet kwam ik in aanraking met Ontruiming Service Wolter. Een geweldig bedrijf met goede afspraken die nagekomen werden. De inboedel werd verhuisd en de woning schoon werd schoon opgeleverd. Heel aardig personeel. Goed werk tegen een betaalbare prijs.”

Van Ingen

“Onze ervaring met Ontruiming service Wolter is positief. Professionele mensen die weten waar ze over praten rustig maar harder werkers. Voor vloerbedekking laten verwijderen in Amsterdam moet u bij hun zijn”

Anoniem

“Wij hebben contact gezocht met ontruiming service Wolter in verband met het leegruimen en schoonmaken van een zeer vervuilde woning. Wat voor ons een enorme drempel was verliep vloeiend. Wij ontdekten dat onze oom leefde in een vervuilde woning en…”

Johan Wever

“Onze ervaring met ontruiming service Wolter is perfect. 60 m2 parket vloer verwijderd en dezelfde dag geëgaliseerd. Wij dachten het zelf even te doen uiteraard niet gelukt. het tapis was snel verwijderd maar de spaanplaat voor ons niet te verwijderen.…”

Anoniem

“Opdracht was last minute. Service Wolter kon binnen enkele dagen de opdracht al uitvoeren. Perfect op tijd. Aardige medewerker. Heeft netjes werk afgeleverd.”

Ineke Frost

“Een goed compleet pakket De heren - stelden gerust - namen de tijd - werkten secure - luisterden goed - waren in alles behulpzaam - leverden de flat precies op zoals ik dat graag wou zien - schoon leeg gaten…”

José

“Top service bezemschoon is ook écht bezemschoon. Erg vriendelijk.”

Anoniem

“Na het overlijden van onze vader moesten we het ouderlijke huis leeg opleveren. Zelf doen was voor ons geen optie wij wonen ruim 150 kilometer bij Enschede vandaan. Via de makelaar kwamen wij met Frank in contact. Wij kunnen ons…”

Floor Centrum

“Gewoon perfect vloeren die onze stoffeerders niet los krijgen laten wij verwijderen door ontruiming service Wolter. Van parket vloeren tot siergrind vloeren tapijt marmoleum noem maar op. Mannen hebben gewoon overal de juiste machine voor en anders wel de passende…”

Anoniem

“Uitmuntend Zeer correct bedrijf snelle service voor een laag tarief. Ruim 6000 m2 tapijt verwijderd in een razend tempo om de prijs te drukken hebben wij zelf het materiaal afgevoerd mannen zijn niet bij te houden. Geen mannen van woorden…”

Anoniem

“Wij zijn enorm blij met dit bedrijf. Wij kwamen via de uitvaart ondernemer in contact met Frank. Onze broer heeft ruim 3 weken na lijkvinding in de woning gelegen. Wij wisten ons hier geen raad mee het was een enorme…”

Johan Peeters

“Wij hebben lijmresten van een betonvloer laten schuren in Rotterdam. De woningbouw WoonstadRotterdam wil bij de oplevering een geheel lijm vrije vloer. In eerste instantie heb ik dit zelf geprobeerd met lijmverwijderaar gewoon NIET te doen. Na enige oriëntatie op…”

Oosterveen

“Vinyl vloer laten verwijderen schuren en egaliseren. De vloerenlegger vroeg on het kaartje van Wolter die kon zonder herstelwerk de nieuwe vloer leggen.”

9.2 van 10