Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 17:00 op  085-401 3973

10 misverstanden woningontruiming

Datum: 14 december 2016 - Auteur: Frank Wolter

Denkt u er aan ons in te schakelen om uw woning te ontruimen, maar houdt íéts u toch tegen? Op deze pagina nemen we uw twijfels weg door 10 misverstanden te bespreken.

Inboedel

Eerst zullen we het hebben over uw inboedel, zullen uw spulletjes wel bij u blijven of bent u straks alles kwijt? Houden wij de spullen of moet het naar de gemeente?

1. U mag niet helpen

Denkt u dat u helemaal niet mag helpen? Dat de woningontruiming volledig uitbesteed dient te worden? Dit is niet waar. Als eigenaar van een woning of als huidige huurder ben je altijd vrij om een deel van de woningontruiming op je te nemen. Zo kan het zijn dat er spullen zijn die jou dierbaar zijn, dat je die zelf vervoert. Het bespaart ook nog eens kosten.

2. Weg met de spullen van de huurder

Wanneer uw huis ontruimt moet worden mag het absoluut niet gebeuren dat wanneer u niet aanwezig bent, de verhuurder uw spullen mag weggooien. De bewaarplicht geldt namelijk voor de verhuurder of de gemeente. De bewaarplicht bedraagt zeker 6 weken voor een verhuurder en voor de gemeente is die zelfs langer: 13 weken. De kosten die bij het opslaan van de spullen komen kijken zijn alleen wel voor de huurder.

3. U mag niets van de inboedel houden

Vaak wordt gedacht dat u niets van uw inboedel mag houden wanneer er woningontruiming plaatsvindt en dat de spullen naar een kringloopwinkel moeten. Dit is niet waar. U kunt er namelijk zelf voor kiezen om voor dat wij langskomen uw waardevolle spullen het huis uit te halen. Of wanneer je ons benaderd is er in overleg ook veel mogelijk. In ieder geval zal uw inboedel niet zomaar verdwijnen zonder overleg.

Het huis uit

Hangt er een ontruiming boven uw hoofd door bijvoorbeeld een betalingsachterstand? Of dreigt uw verhuurder er mee? Dan is het wel handig te weten wat u kan gebeuren. Onderstaand zijn in ieder geval de puntjes waarmee u zich niet voor de gek moet laten houden.

4. Huurachterstand, ik moet het huis ontruimen

Nee hoor, dit is niet altijd het geval. Eerder had u drie maanden speling, dit is nu wel wat minder. Maar met 1 maand zal er geen toestemming tot ontruiming gegeven worden. U kunt ook afspraken maken met de verhuurder of schuldhulpsanering aanvragen.

5. De verhuurder mag doen wat hij wilt

De verhuurder zou best eens zelf overgaan tot ontruiming van een huis wanneer hij het niet eens is met de  huurder. Toch is dit absoluut niet mogelijk. Hiervoor is altijd toestemming van de rechter nodig omdat u huurbescherming heeft.

6. De verhuurder mag alleen handelen

Absoluut niet. Ook al heeft de rechter toestemming gegeven aan de verhuurder om te ontruimen, mag hij dit niet zelfstandig doen. Hij moet hiervoor een deurwaarder inschakelen. Alleen een deurwaarder mag een huis ontruimen.

7. Toestemming ontruiming, altijd het huis uit

Heeft de rechter al toestemming gegeven tot ontruiming? Zelfs dan is er nog hoop in uw stulpje te kunnen blijven. Een voorbeeld wanneer dat kan gebeuren is als u moeite had om de huur te betalen en daarmee een huurachterstand creëerde ,maar voor de ontruiming uw schuld toch hebt afgelost. Dan kunt u de ontruiming voorkomen door een kort geding aan te gaan bij de rechter.

De ontruiming

Ook over de ontruiming zelf is nog onduidelijkheid. Mensen besteden het liever niet uit, maar waarom dan niet? Wij zorgen goed voor u en uw spullen daarnaast is een woningontruiming niet belachelijk duur.

8. Dienstverlening zonder overleg

Nee, echt niet. In overleg is alles mogelijk. Wij bieden veel diensten aan en zullen alle mogelijkheden voorleggen. Met overleg komt u en komen wij verder.

9. Een bedrijf rekent extra veel kosten voor het rijden

In verschillende situaties worden er voorrijkosten berekend. Voorrijkosten dekken het benzineverbruik tijdens de gehele ontruiming. Nu zitten de woningontruimers van Wolter gespreid door Nederland. Het kan dus voorkomen, wanneer we in uw directe omgeving zitten dat we helemaal geen voorrijkosten rekenen. Dit kunt u bekijken op onze contactpagina. Ook hier is overleg weer veel waard.

10. Een woningontruimer is duur

Het is logisch dat dit verschilt, maar ook hier is overleg weer mogelijk. We brengen vrijblijvend een offerte uit. We kunnen in ieder geval al zeggen dat een kleine woning nog geen 600 euro kost en een eengezinswoning ligt rond de 1000 euro. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Hopelijk hebben wij uw 10 misverstanden weggenomen. U kunt voor vragen altijd contact met ons opnemen!

Petra van der heijden

“Onze woning moest binnen 7 dagen leeg geruimd worden en in oude staat voor de oplevering bij de woning bouw. Vanaf het eerste telefoontje tot aan de oplevering zijn wij begeleid door Ontruiming Service Wolter. De woning is keurig leeg…”

Robert

“Ondervloer van spaanplaat moest eruit”

Jan Evertsen

“Onze ervaring is positief en wij kunnen Frank en zijn medewerkers adviseren als een ervaren ploeg. Ze weten precies wat ze moeten doen en overleg is duidelijk.”

Gezondheid zorg regio west

“Door mijn werk in de gezondheid zorg komen we geregeld in aanraking met zwaar vervuilde woningen. Wij hebben diverse ontruimers al aan het werk gehad echter de service van dit ondernemen gaat verder. Ze regelen voor en na inspectie en…”

A en p project

“Wij laten met regelmaat vloerbedekking verwijderen door Ontruiming Service Wolter. Het is een fijne communicatie met vakmanschap ervaring en het enthousiasme zo worden de opdrachten dan ook uitgevoerd. Een ondernemen die meedenkt na de best mogelijke oplossing hanteren goede tarieven.…”

Anoniem

“Wij hebben goede ervaring met Ontruiming service Wolter. We hebben gekozen voor een totale ontruiming inclusief inboedel overname die voor een nette prijs in mindering is gebracht. Toen de vloerbedekking eruit is gehaald bleek dat er lijmresten op de vloer…”

Erfgenaam van appartement in Ede

“Uitstekend. Ontruiming ging heel goed spullen krijgen tweede kans of gaan naar milieustraat . Verwijderen vloerdekking ging superhandig en snel.”

Anoniem

“Professioneel bedrijf snel reactie op verzoeken redelijke prijzen correcte afhandeling en houdt zich aan afspraken.”

Erik en Chantal

“Goede ervaring met Ontruiming Service Wolter. 52 vierkante meter parket uit de woonkamer en gang verwijderd. Ze werken snel en volgens afspraak. Bij meerdere bedrijven een prijsopgave aangevraagd hierbij kwamen deze mensen kwamen prijs het beste uit de bus. Wij…”

Hans van Houten

“Via Internet kwam ik in aanraking met Ontruiming Service Wolter. Een geweldig bedrijf met goede afspraken die nagekomen werden. De inboedel werd verhuisd en de woning schoon werd schoon opgeleverd. Heel aardig personeel. Goed werk tegen een betaalbare prijs.”

Van Ingen

“Onze ervaring met Ontruiming service Wolter is positief. Professionele mensen die weten waar ze over praten rustig maar harder werkers. Voor vloerbedekking laten verwijderen in Amsterdam moet u bij hun zijn”

Anoniem

“Wij hebben contact gezocht met ontruiming service Wolter in verband met het leegruimen en schoonmaken van een zeer vervuilde woning. Wat voor ons een enorme drempel was verliep vloeiend. Wij ontdekten dat onze oom leefde in een vervuilde woning en…”

Johan Wever

“Onze ervaring met ontruiming service Wolter is perfect. 60 m2 parket vloer verwijderd en dezelfde dag geëgaliseerd. Wij dachten het zelf even te doen uiteraard niet gelukt. het tapis was snel verwijderd maar de spaanplaat voor ons niet te verwijderen.…”

Anoniem

“Opdracht was last minute. Service Wolter kon binnen enkele dagen de opdracht al uitvoeren. Perfect op tijd. Aardige medewerker. Heeft netjes werk afgeleverd.”

Ineke Frost

“Een goed compleet pakket De heren - stelden gerust - namen de tijd - werkten secure - luisterden goed - waren in alles behulpzaam - leverden de flat precies op zoals ik dat graag wou zien - schoon leeg gaten…”

José

“Top service bezemschoon is ook écht bezemschoon. Erg vriendelijk.”

Anoniem

“Na het overlijden van onze vader moesten we het ouderlijke huis leeg opleveren. Zelf doen was voor ons geen optie wij wonen ruim 150 kilometer bij Enschede vandaan. Via de makelaar kwamen wij met Frank in contact. Wij kunnen ons…”

Floor Centrum

“Gewoon perfect vloeren die onze stoffeerders niet los krijgen laten wij verwijderen door ontruiming service Wolter. Van parket vloeren tot siergrind vloeren tapijt marmoleum noem maar op. Mannen hebben gewoon overal de juiste machine voor en anders wel de passende…”

Anoniem

“Uitmuntend Zeer correct bedrijf snelle service voor een laag tarief. Ruim 6000 m2 tapijt verwijderd in een razend tempo om de prijs te drukken hebben wij zelf het materiaal afgevoerd mannen zijn niet bij te houden. Geen mannen van woorden…”

Anoniem

“Wij zijn enorm blij met dit bedrijf. Wij kwamen via de uitvaart ondernemer in contact met Frank. Onze broer heeft ruim 3 weken na lijkvinding in de woning gelegen. Wij wisten ons hier geen raad mee het was een enorme…”

Johan Peeters

“Wij hebben lijmresten van een betonvloer laten schuren in Rotterdam. De woningbouw WoonstadRotterdam wil bij de oplevering een geheel lijm vrije vloer. In eerste instantie heb ik dit zelf geprobeerd met lijmverwijderaar gewoon NIET te doen. Na enige oriëntatie op…”

Oosterveen

“Vinyl vloer laten verwijderen schuren en egaliseren. De vloerenlegger vroeg on het kaartje van Wolter die kon zonder herstelwerk de nieuwe vloer leggen.”

9.2 van 10